В грижа за здравето на децата по време на пандемия

Скъпи родитеи,

Споделяме с Вас полезни съвети за Вашата безопастност и безопастността на децата. Можете да разгледате тук.

А по-долу ще намерите полезни съвети за това какво да правим вкъщи заедно с децата.

Академия за родители
Скъпи бъдещи и настоящи родители,
В условията на извънредно положение е най-разумно да си стоим у дома. От една страна това е сериозно изпитание, от друга – възможност и допълнително свободно време.
Пред много от нас има сериозни предизвикателства – как да се организирам и да работя от вкъщи, когато всички са у дома? Как да забавлявам децата? Как да поддържам форма? Какво полезно мога да правя?
За да отговорим на част от тези въпроси, събрахме вместо вас интересни и полезни идеи.
Мамо, защо сме вкъщи?
Всеки родител с малко дете, вероятно се чуди как да разговаря с него за епидемията и последствията от нея.
Национална мрежа за децатаразработиха чудесно съдържание, с което улесняват майките и татковците в тази задача.
Виж картинките
Направи си антипаник план
Освен, че сме изолирани, не знаем какво ни очаква. Трескаво следим новини и потокът от информация в социалните мрежи. Обхваща ни паника.
Как да се справим? Психологът Милена Манова ни дава много ясни насоки как да си изработим антипаник план.
Ето как
Ситуацията, в която сме не е особено приятна, а и не е ясно кога ще приключи извънредното положение. Тук е моментът да благодарим за едно от благата на цивилизацията – ИНТЕРНЕТЪТ. Благодарение на Интернет можем да продължим да работим и да се забавляваме.
Ако се съмняваш, че можеш да вършиш професионалните си задълженияефективно, докато всички са у дома – фрийлансърът с дългогодишен опит Иванка Могилска, ще те убеди, че е възможно.
Карантината не е причина да не си активен. Можеш да тренираш вкъщи или да отделиш време за йога и питалатес. И не забравяй да включиш и децата.
Храненето е от особена важност, за да сме здрави и за да се справим със стреса. Ето идея как да се храним в извънредни обстоятелства, когато е препоръчителнода не излизаме често.
Не можем и без духовна храна. Предлагаме ти да посетиш онлайн Музейко или да разгледаш над 10 от най-големите музеи в света.
Най-голямото предизвикателство, обаче, е как да ангажираме малките деца и как да се забавляваме заедно с тях. Тези игри изискват само да си бъбрите с детето. Ако имате повечко рула от тоалетна хартия, предложете на детето занимания, които ще го ангажират за дълго и ще развият фината моторика.
Учете стихове и песнички заедно. Или се включете в онлайн активностите на нашите приятели от Fox Book Cafe. Щастливците с големи тераси могат да си организират полезни и забавни игри с вода.
Когато децата спят, мама и татко могат да научат нещо ново за родителството от лекциите ни от Академия за родители 2020. Нашият екип се стреми винаги да е в подкрепа на родители. За това в събота 21 март те каним на три извънредни и напълно безплатни уебинара по актуални теми.
21 март 10:30 
„Как да се справим с пандемията на стрес по време на пандемия на коронавирус?“ с д-р Виляна Малева
Регистрирай се
21 март 13:30 
Всички принудително вкъщи – изпитание и възможност за семейството“ с психолога Людмил Стефанов.
Регистрирай се
21 март 15:30 
Безплатни дигитални инструменти за дистанционно обучение“ с Иван Господинов от Khan Academy.
Регистрирай се
Академия за родители,
Facebook
LinkedIn
YouTube

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *