Безплатни ресурси в подкрепа на дистанционното обучение с обръщения от издателствата

1.


„Просвета“ отваря своите дигитални ресурси
за всички ученици

Уважаеми колеги,

Информираме ви, че Издателска група „Просвета” предоставя от днес свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките – децата от детските градини и подготвителните групи.

Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата „Учим онл@йн с учител“. Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, ние от „Просвета“ предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас.

„Просвета“ се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници големите издателства да окажат максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много европейски страни заради вируса COVID-19. „Просвета“ е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация.

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др. 

Информация за начина на достъпване на електронните учебници ще намерите на този сайт: www.e-prosveta.bg

Надяваме се и този път да бъдем полезни, защото доброто образование на българските деца е нашата основна мисия. Продължаваме и с инициативата „Учим онл@йн с учител“, с която оказваме подкрепа на седмокласниците по български език и литература и по математика предвид предстоящото в края на учебната година национално външно оценяване.

Повече за инициативата „Учим онл@йн с учител“ и график за видеоуроците, който всекидневно се актуализира, ще намерите ТУК

 

Издателска група „Просвета“

 

2.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА,

В продължение на инициативата си за свободен достъп до образователни ресурси, Издателство „Изкуства“ предоставя възможност за работа в домашни условия на всички деца и родители, напълно СВОБОДНО и БЕЗПЛАТНО, с ИНТЕРАКТИВЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН СОФТУЕР ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК за 3. и 4. подготвителни групи.

Моля, следвайте линковете:

https://izkustva.bg/itidgeng3/

https://izkustva.bg/itidgeng4/

С уважение,

Екипът на Издателство „Изкуства“

 

3.

Уважаеми учители и родители,

Във връзка с разпространяващата се грипна епидемия, очакваните извънредни принудителни ваканции и произтичащата от това необходимост от използване на дистанционни форми на обучение издателство Бит и техника предоставя за децата от всички възрастови групи в детските градини безплатен достъп до пълните електронни варианти на познавателните книжки с всички мултимедийни приложения.
Електронните издания в online версия са достъпни на всички устройства без регистрация и кодове за достъп.
За използване на електронните издания за определена възрастова група, моля, натиснете ТУК! 
или проследете съответната връзка в сайта на издателството www.bititechnika.com

От екипа на издателство Бит и техника

 

Валентин Ананиев
управител
БИТ И ТЕХНИКА ООД
гр. Варна,
ул. „Кап. Райчо Николов“ № 101
тел.: 052/36 32 74
моб.: 0882/ 829 135; 0884/ 053 690; 0888/ 502 278; 0888/ 502 279
registrazii@ bititechnika.com
office@ bititechnika.com
www.bititechnika.com

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *